«Τα παραδοσιακά μέσα μεταδίδουν μηνύματα. Τα ιστολόγια προκαλούν συζητήσεις»

    Toutoudakis Nikos
    Από Toutoudakis Nikos

    Κατά την άποψη μου η αλήθεια ίσως να βρίσκεται κάπου στη μέση  η αποδοχή της άποψης σχετικά με τα μηνύματα και τα ιστολογία  εμπεριέχει κάτι το Θεσφατικό το οποίο μου εγείρει κάποιο αντανακλαστικό .

    Σημασία δεν έχει αυτό καθαυτό το μέσο με το οποίο μεταφέρεται και προβάλλεται η πληροφορία η είδηση η   οτιδήποτε άλλο  όσο  το περιεχόμενο της πληροφορίας το οποίο θα προβληθεί.

    Θα ήταν άδικο να  θεωρήσουμε  ότι η ανθρωπότητα δεν σκεφτόταν η δεν συζητούσε η δεν γίνονταν ιδεολογικές ζυμώσεις  πριν από την εμφάνιση των blogs και ότι τα blogs προκάλεσαν τρομερές αλλαγές στο παγκόσμιο γίγνεσθαι . Σίγουρα τα blogs έδωσαν μια αμεσότητα στην δυνατότητα έκφρασης, παράθεσης ιδεών και σκέψεων  καθώς λόγω της τεχνολογίας  δίνεται  πλέον η δυνατότητα ο δημιουργός του blog να απευθύνεται από ένα παγκόσμια βήμα και να εκθέτει τον εαυτό του και τις απόψεις του άμεσα και με μοναδική ευκολία  και κατ’ επέκταση να προκαλέσει συζητήσεις  .

    Αλλά μήπως δεν γίνονταν  και γίνεται ακόμα αυτό και με τον κλασικό τύπο ; μεταφορά της πληροφορίας  είδησης, ιδέας  με email, γράμμα δημοσίευση και τέλος πρόκληση συζήτησης .

    Για παράδειγμα το https://secure.avaaz.org/page/el/   ενημερώνει και  προκαλεί  συζητήσεις αρχικά μέσω email.

    Προσωπικά εντοπίζω την διαφορά στην κλίμακα της προκαλούμενης συζήτησης – αντιπαράθεσης καθώς ο κλασσικός τύπος έχει γεωγραφικούς περιορισμούς ενώ σε αντίθεση το blog απευθύνεται σε ένα παγκόσμιο κοινό  .

    Προσωπικά αν θα ήθελα να προκαλέσω συζήτηση για κάποιο θέμα θα χρησιμοποιούσα και τα δύο μέσα email και blog , email για να κάνω στοχευμένη προώθηση  της ιδέας μου και blog για μια περισσότερη ευρύτερη δημοσίευση  του θέματος μου η ανατροφοδότηση η οποία θα μου παρείχε το blog θα αποτελούσε ένα σημαντικό μπούσουλα για τη συνέχεια .

    Πρόσφατα σχόλια

    Χωρίς σχόλια