Ο Loic Lemeur αναφέρει : «Τα παραδοσιακά μέσα μεταδίδουν μηνύματα. Τα ιστολόγια προκαλούν συζητήσεις»

    ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΡΤΙΚΗ
    Από ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΡΤΙΚΗ Σχόλια (2)

    Παλαιότερα, τα μέσα επικοινωνίας όπως είναι η τηλεόραση και το ραδιόφωνο,  αποτελούσαν μέσα μονόπλευρης επικοινωνίας καθώς ο πομπός μετέδιδε και ο δέκτης αποδεχόταν την κάθε πληροφορία παθητικά. Πλέον στις μέρες μας ο καθένας μπορεί να έχει το δικό του blog, όπου ελεύθερα μπορεί να εκφράζει τις απόψεις του και να παρουσιάσει κάποιο θέμα που τον ενδιαφέρει. Έτσι ο καθένας μπορεί να σχολιάζει, να παράγει και να δημοσιοποιεί υλικό. Πολλές φορές όμως κάποιο θέμα μπορεί να δημιουργήσει μία συζήτηση από άτομα τα οποία δεν γνωρίζονται. Τα blogs λοιπόν αποτελούν μέσα πολύπλευρης επικοινωνίας και γι’ αυτό θεωρούνται ότι είναι αλληλεπιδραστικά.

    • ioanna:

      Πολύ σωστές οι απόψεις σου. Μου άρεσε πολύ η αναφορά σου στην μονόπλευρη επικοινωνία (από τον πομπό στο δέκτη) που γινόταν παλαιότερα και στην διαδραστικότητα με την οποία συνδέονται τα ιστολόγια.

    • Μαριάννα Γκιώνη:

      Συμφωνώ με την άποψή σου Δήμητρα. Τα blogs είναι ένας τρόπος διαμοιρασμού της πληροφορίας και αλληλεπίδραση. Είναι πιο πολύ ένας χώρος συζήτησης παρά απλά περιεχόμενο. Παρέχει αμφίδρομη επικοινωνία. Επομένως είναι ένα διαδραστικό μέσο που παρέχει και ταυτόχρονα συλλέγει πληροφορίες από τους χρήστες.

    Πρόσφατα σχόλια