«Τα παραδοσιακά μέσα μεταδίδουν μηνύματα. Τα ιστολόγια προκαλούν συζητήσεις» Loic Lemeur

    Λίνα Παθήτη
    Από Λίνα Παθήτη Σχόλια (4)

    Με δύο απλές προτάσεις ο Loic Lemeur αποκαλύπτει όλες τις δυνατότητες των ιστολογίων. Ενώ τα παραδοσιακά μέσα (εφημερίδες , τηλεόραση, ραδιόφωνο, ακόμα και ιστοσελίδες) απλά μεταδίδουν ένα μήνυμα, τα ιστολόγια ξεκινούν μια συζήτηση. Στα ιστολόγια ο αναγνώστης δεν είναι απλά δέκτης ενός μηνύματος αλλά συμμετέχει ενεργά στον σχηματισμό του. Διαβάζοντας ένα ιστολόγιο μπορούμε να σχολιάσουμε τις αναρτήσεις, να τις αντικρούσουμε , να σχολιάσουμε όσα άλλοι αναγνώστες έγραψαν και γενικότερα να αλληλεπιδράσουμε με τον συγγραφέα της ανάρτησιες και με τους άλλους αναγνώστες. Πολλές φορές διαβάζοντας ένα blog αποκτούμε μια νέα οπτική των πραγμάτων λόγω των σχολίων που έχουν αναρτηθεί, παίρνουμε νέες ιδέες για θέματα που μας ενδιαφέρουν και λύνουμε απορίες σχετικά με ερωτήματα με τη βοήθεια των άλλων αναγνωστών.Μοιάζει πραγματικά σαν να συζητάμε με μια παρέα φίλων όπου ο καθένας εκφράζει την άποψή του!

    • ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΣΤΑΥΓΙΑΝΝΟΥΔΑΚΗΣ:

      Αυτό που βλέπεις στο blog είναι, ότι η δική σου ερώτηση, είναι και ερώτηση των υπολοίπων και ότι η δική σου ανησυχία είναι και ανησυχία κα των υπολοίπων. Παρόλο που μπορεί να χάνεσαι μέσα στα πολλά σχόλια, πολλές φορές ταυτίζεσαι με κάποιες απόψεις και δεν αισθάνεσαι μόνος.

    • Δώρα Μπατσή:

      Οι απόψεις σου με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη. Βέβαια, η ελευθερία έκφρασης που προσφέρει το ιστολόγιο συνοδεύεται ταυτόχρονα και από την ανάγκη ελέγχου κατά πόσο η πληροφορία που μεταφέρει είναι έγκυρη.

    • ΝΑΤΣΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ:

      Συμφωνώ με την προσέγγισή σου Λίνα. Αν οι φίλοι είναι καλόβουλοι, το ιστολόγιο είναι το στέκι φίλων! Επίσης μου άρεσε και το σχόλιο του Στυλιανού, καθώς στη σημερινή ανταγωνιστική κοινωνία γινόμαστε και λίγο αγρίμια στον αγώνα για επιβίωση. Ένα ιστολόγιο δίνει την ευκαιρία για επιβεβαίωση ιδεών και για κάτι παραπάνω για όποιον είναι ανοιχτός σε διαφορετικές απόψεις. Το κατά πόσο αποδεχόμαστε τις νέες πληροφορίες αφορά τον κάθε ένα μας ξεχωριστά.

    Πρόσφατα σχόλια