Τα παραδοσιακά μέσα μεταδίδουν μηνύματα ενώ τα ιστολόγια προκαλούν συζητήσεις.

    Σόνια - ΣΩΤΗΡΙΑ
    Από Σόνια - ΣΩΤΗΡΙΑ Σχόλια (2)

    Συμφωνώ με την άποψη του  Loic Lemeur που  αναφέρει  ότι  Τα παραδοσιακά μέσα μεταδίδουν μηνύματα ενώ τα ιστολόγια προκαλούν συζητήσεις.

    Πράγματι τα blogs είναι ένας τύπος διαδικτυακού ημερολογίου όπου  προσφέρουν άμεση ενημέρωση με φθίνουσα ημερολογιακή σειρά αλλά το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι  αναπτύσσουν  σχέση ασύγχρονης επικοινωνίας με τους αναγνώστες.Παρέχουν τη δυνατότητα στους αναγνώστες  να σχολιάζουν  κάθε ανάρτηση, γεγονός που μπορεί να δώσει μια πολύτιμη ανατροφοδότηση στον διαχειριστή του blog καθώς και μια εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων μεταξύ τους ούτως ώστε να δημιουργείται μια αμφίδρομη επικοινωνία.

    Πολλές φορές όμως τα blogs διακρίνονται για την υποκειμενικότητα τους   γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό να διασταυρώνεται η εγκυρότητα των πληροφοριών που παρουσιάζουν

    • Ελεάννα Γαντάρη:

      Θα συμφωνήσω με την ανάρτηση σας. Λέξεις-κλειδιά: ασύγχρονη και αμφίδρομη επικοινωνία, ανατροφοδότηση. Θα σταθώ περισσότερο στο εύστοχο σχόλιο σας για την διασταύρωση των πληροφοριών που μας παρέχει μια τέτοια πηγή, καθώς καταγράφονται υποκειμενικές απόψεις πάνω σε ένα θέμα. Απαραίτητο λοιπόν καθίσταται το βήμα αυτό για την αποφυγή της παραπληροφόρησης

      • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΔΟΥΚΕΡΗ:

        Σωστά δίνεις και την άλλη όψη του νομίσματος Σόνια-Σωτηρία όσον αφορά την εγκυρότητα της πληροφορίας.

    • ΝΑΤΣΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ:

      Θα συμφωνήσω και εγώ με τη Σόνια-Σωτηρία, ότι ένα blog υποστηρίζει τη μορφή της αμφίδρομης επικοινωνίας. Επίσης, ανά πάσα στιγμή ο κάθε αναγνώστης μπορεί να προσθέσει νέα δεδομένα σε παλιότερες αναρτήσεις μιας και η τεχνολογία δημιουργεί συνεχώς νέα δεδομένα. Συμφωνώ επίσης με την ιδέα της υποκειμενικότητας των πληροφοριών, που πιστεύω ότι αντανακλά την προσωπικότητα και τα πιστεύω του διαχειριστή ενός blog σε μεγάλο βαθμό.

    Πρόσφατα σχόλια