Τα παραδοσιακά μέσα μεταδίδουν μηνύματα ενώ τα ιστολόγια προκαλούν συζητήσεις.

    Άννα Φανουργιάκη
    Από Άννα Φανουργιάκη Σχόλια (4)

    Ο Γάλλος  Loic Lemeur  με την παραπάνω έκφραση επιχειρεί να τονίσει τη διαφορά ανάμεσα στα  παραδοσιακά μέσα και τα blogs.

    Tα πρώτα χρησιμοποιήθηκαν για τη μετάδοση και κοινοποίηση πληροφοριών σε χρήστες του διαδικτύου και περιορίζονται  σε μια μονόδρομη επικοινωνία και μια παθητική στάση από την πλευρά του χρήστη.

    Αντίθετα  τα ιστολόγια(εργαλεία του web 2) προσφέρουν στο χρήστη δυνάτότητες ανάπτυξης μιας αμφιδρομης και πολύπλευρης επικοινωνίας  μεταξύ των χρηστών και των πληροφοριών .Με βασικά μέσα την εικόνα και το λόγο ο χρήστης μπορεί να ανταλλάξει πληροφορίες και απόψεις  με άλλους χρήστες ,να  σχολιάσει,να εκφραστεί   και άρα να επικοινωνήσει.

    Συνοψίζοντας θα  έλεγα ότι συμφωνώ με την παραπάνω άποψη  και τις δυνατότητες γόνιμης  και πολύπλευρης επικοινωνίας που προσφέρει  αλλά  τη  δυναμική αλληλεπίδραση των χρηστών  που μπορεί να καλλιεργήσει.

    • Δώρα Μπατσή:

      Πολύ ωραία η τοποθέτησή σου, Άννα! Βέβαια, λόγω του πλουραλισμού και της δυνατότητας ανωνυμίας που προσφέρει το διαδίκτυο, τίθεται έντονα το θέμα του ελέγχου αξιοπιστίας της πληροφορίας... Καλή συνέχεια!

    • Ευγενία Χριστοπούλου:

      Συμφωνώ απόλυτα με το γεγονός ότι τα ιστολόγια ενισχύουν τη γόνιμη και πολύπλευρη επικοινωνία. Σε μια εποχή που η τεχνολογία συνεχώς εξελίσσεται, η ενημέρωση μόνο από τα παραδοσιακά μέσα, τα οποία μετατρέπουν τον θεατή/ακροατή σε "παθητικό δέκτη", δεν αρκεί. Συνεπώς οι δυνατότητες που προσφέρουν τα ιστολόγια είναι πολύ ουσιαστικές.

    • Όλγα Σακελλαριου:

      Πιστεύω ότι η δυναμική αλληλεπίδραση που επιτυγχάνεται στα ιστολόγια είναι η ικανή συνθήκη για μία ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ των χρηστών. Αναγκαία όμως συνθήκη θεωρώ τον σεβασμό στην γνώμη και στην διαφορετικότητα του άλλου.

    Πρόσφατα σχόλια