Δραστηριότητα 2.1

    Κική Ιορδανίδου
    Από Κική Ιορδανίδου Σχόλια (1)

    Ο Loic Lemeur αναφέρει:

    «Τα παραδοσιακά μέσα μεταδίδουν μηνύματα.

    Τα ιστολόγια προκαλούν συζητήσεις»

    Τα παραδοσιακά μέσα (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες, περιοδικά) συνήθως παρέχουν μονόδρομη πληροφόρηση, αν και τα τελευταία χρόνια πολλές εκπομπές δίνουν τη δυνατότητα σχολιασμού από τους τηλεθεατές και τους ακροατές των όσων παρουσιάζονται κι αναλύονται, κυρίως μέσω μηνυμάτων ή και σπανιότερα μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας. Όμως η προβολή όσων από τα μηνύματα θα μεταδοθούν είναι τελικά σχεδόν απόλυτα ελεγχόμενη και μικρής έκτασης.

    Η λέξη ιστολόγιο είναι σύνθετη, από τα «ιστός» και «ημερολόγιο», ενώ χρησιμοποιείται συχνότερα η αγγλική λέξη blog που είναι βραχυγραφία του «web log».

    Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι το περιεχόμενο που βάζει, προβάλλεται από το καινούριο, προς το πιο παλιό, υπό μορφή «λίστας». (ημερολόγιο)

     Ένα ιστολόγιο υπερβαίνει   τις λειτουργίες, τις δυνατότητες και τη δυναμική των παραδοσιακών websites και του forum, γιατί προσφέρει τις δύο δυνατότητες (website και forum) στο εσωτερικό του ίδιου χώρου.

    Στα ιστολόγια (blogs) βασικό χαρακτηριστικό είναι η αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ του ιδιοκτήτη και όσων τον παρακολουθούν αλλά και ανάμεσά τους. Συνήθως τίθεται ένας προβληματισμός από κάποιον κι οι υπόλοιποι τοποθετούνται και σχολιάζουν.

    Δηλαδή, επιτρέπει την ανάπτυξη μιας επικοινωνίας και μιας συζήτησης.

    • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΔΟΥΚΕΡΗ:

      Μου αρέσει ο τρόπος που προσέγγισες το ζητούμενο θέμα και μου άρεσε πολύ η ερμηνεία του ιστολογίου!

    Πρόσφατα σχόλια