«Τα παραδοσιακά μέσα μεταδίδουν μηνύματα. Τα ιστολόγια προκαλούν συζητήσεις».

    Gina Xydous
    Από Gina Xydous Σχόλια (3)

    Είναι απόλυτα αληθινό το ότι μέχρι πριν μερικά χρόνια όλοι ήμασταν απλοί δέκτες των 

    πληροφοριών που μας παρείχαν το ραδιόφωνο,η τηλεόραση ή ο τύπος.Η  όποια δική μας συμμετοχή ήταν περιορισμένη(τηλεφώνημα σε εκπομπή ή επιστολή προς έντυπο μέσο) χωρίς αυτή να αποτελεί ουσιαστική παρέμβαση και χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων.

     

    Αντίθετα σήμερα η μετάδοση πληροφοριών μέσω των ιστολογίων προκαλεί την αλληλεπίδραση  των χρηστών μέσω του σχολιασμού και των προβληματισμών που τίθενται.Επιπλέον, είναι δεδομένο ότι οι συζητήσεις που ξεκινούν  ενδέχεται να μη σταματήσουν ποτέ καθώς υπάρχει δυνατότητα διαρκούς  ανατροφοδότησης.

     
     
    • ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΣΤΑΥΓΙΑΝΝΟΥΔΑΚΗΣ:

      Μπράβο Τζίνα!
      Αλληλεπίδραση, συμμετοχή, παρέμβαση, αλληλεπίδραση, προβληματισμός, συζήτηση, ανατροφοδήτηση!
      Κάθε μια από αυτές τις έννοιες βρίσκει εφαρμογή σε ένα blog!

    • ΑΣΗΜΙΝΑ ΚΡΑΝΑΚΗ:

      Συμφωνώ μαζί σου Τζίνα. Ο κόσμος έχει κουραστεί από την τυπικότητα και την φόρμα των παραδοσιακών μέσων και ζητάει μια νέα αισθητική. Με τα blogs, οι πολίτες έχουν γνώμη και άποψη, την κοινοποιούν σε άλλους και αλληλεπιδρούν - είναι ενεργοί.

    • Λία Δημητροπούλου:

      Κι εγώ συμφωνώ με την ανάλυσή σου, Τζίνα! Τα παραδοσιακά μέσα πλέον θεωρούνται "ξεπερασμένα", αφού όλοι μας θέλουμε να έχουμε άποψη για όσα γίνονται γύρω μας και να μπορούμε να την εκφράσουμε. Η ανταλλαγή απόψεων, η συζήτηση και η αλληλεπίδραση συνιστούν πλέον βασικές μας ανάγκες, αλλά και δικαιώματά μας!

    Πρόσφατα σχόλια