Ο Loic Lemeur αναφέρει: «Τα παραδοσιακά μέσα μεταδίδουν μηνύματα. Τα ιστολόγια προκαλούν συζητήσεις»

    Όλγα Σακελλαριου
    Από Όλγα Σακελλαριου Σχόλια (3)
     
     
        Σύμφωνα με την γνώμη του Loic Lemeur, με τα παραδοσιακά μέσα  η  μετάδοση μηνυμάτων, πληροφοριών, γνώσεων, ιδεών και συναισθημάτων, ξεκινάει από έναν ενεργό πομπό και καταλήγει σε ένα παθητικό δέκτη. Πρόκειται για μία ετεροβαρής και μονοδιάστατη μορφή επικοινωνίας  χωρίς αλληλεπίδραση μεταξύ των χρηστών.

     

        Αντίθετα, τα ιστολόγια βοηθούν  στην ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ των χρηστών και προάγουν τον εποικοδομητικό διάλογο. Οι συζητητές διερευνούν  τις διαφορετικές πτυχές ενός θέματος,  προβληματίζονται και επιτυγχάνουν την αλληλοτροφοδότηση μεταξύ τους. Βασική προϋπόθεση αποτελεσματικής επικοινωνίας είναι η αποδοχή του άλλου και ο σεβασμός της γνώμης του με στόχο την έντιμη συνεργασία για την ανεύρεση της καλύτερης λύσης ή την ορθή διερεύνηση ενός θέματος. Με τον τρόπο αυτό η επικοινωνία δεν σταματά όταν τελειώνει η συζήτηση αλλά συνεχίζεται ως αλληλεπίδραση και προβληματισμός.
    • Βασιλική Λάγαρη:

      Όλγα μου, περιεκτική και εύστοχη η γνώμη σου συμπυκνώνοντας όλα τα βασικά χαρακτηριστικά του ιστολογίου. Θα συμφωνήσω ιδιαίτερα με τις αξίες της έντιμης συνεργασίας και του σεβασμού της γνώμη.

    • Gina Xydous:

      Όλγα πιστεύω ότι πράγματι η επικοινωνία και ο διάλογος μαζί με όλα όσα συνεπάγονται είναι τα κέρδη που αποκομίζουμε από τη χρήση των ιστολογίων στις μέρες μας.

    • Σταματία Γιαρέντη:

      Σημαντική η αναφορά σου Όλγα στην αποδοχή και τον σεβασμό της γνώμης του άλλου, αν δεν υπάρχουν τα παραπάνω ως βάση δεν μπορεί να αναπτυχθεί ουσιαστικός και ειλικρινής διάλογος.

    Πρόσφατα σχόλια