«Τα παραδοσιακά μέσα μεταδίδουν μηνύματα. Τα ιστολόγια προκαλούν συζητήσεις».

    Ντόρα Δαμίγου
    Από Ντόρα Δαμίγου Σχόλια (3)

    Ο Loic Le Meur αναφέρει: «Τα παραδοσιακά μέσα μεταδίδουν μηνύματα. Τα ιστολόγια προκαλούν συζητήσεις».  Πράγματι, η επικοινωνία μέσω των παραδοσιακών μέσων είναι μονόδρομη και έχει τη μορφή ενός μηνύματος που οι παραλήπτες λαμβάνουν παραμένοντας παθητικοί. Αντιθέτως, τα ιστολόγια είναι τόποι καταχωρήσεων ποικίλου περιεχομένου και δημιουργός τους μπορεί να γίνει εύκολα οποιοσδήποτε επιθυμεί να μοιραστεί τις απόψεις του και να έρθει σε επαφή με ένα άγνωστο κοινό.  Η επικοινωνία αυτή δεν υπόκειται σε εξωτερικούς περιορισμούς. Εφόσον το επιτρέπει ο δημιουργός του ιστολογίου, το περιεχόμενο μπορεί να σχολιαστεί οποιαδήποτε στιγμή από τους αναγνώστες. Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται μπορούν να αποτελέσουν αφορμή για νέες συζητήσεις και να γίνουν αντικείμενο στοχασμού. Υπάρχει συνεχής αλληλεπίδραση και επιπλέον, με τη συμμετοχή πολλών ατόμων στη συζήτηση, επιτυγχάνεται η πολύπλευρη και βαθύτερη διερεύνηση των θεμάτων.

    • Σόνια - ΣΩΤΗΡΙΑ:

      Συμφωνώ απόλυτα ότι τα blogs μπορούν να γίνουν αντικείμενο στοχασμού και έτσι επιτυγχάνεται η πολύπλευρη και βαθύτερη διερεύνηση των θεμάτων.

    • Toutoudakis Nikos:

      Ντόρα έχεις σκεφτεί ποτέ ότι η ιδέα - προβληματισμός που θα ήθελες να ήθελες να περάσεις μέσα απο το ιστολόγιο σου ίσως να μην φτάσει ποτέ εκεί που θα ήθελες .κατά την άποψη μου το blog είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να εκθέσεις τις απόψεις σου αλλά το μήνυμα είναι περισσότερο στοχευμένο

    • Λία Δημητροπούλου:

      Συμφωνώ κι εγώ με την ανάλυσή σου! Πράγματι τα παραδοσιακά μέσα περιορίζονται σε μια απλή και μονόδρομη πληροφόρηση, ενώ τα ιστολόγια επιτρέπουν μια πιο αμφίδρομη επικοινωνία! Τα θέματα μπορούν έτσι να συζητηθούν και να διερευνηθούν περισσότερο και με πιο ουσιαστικό τρόπο!

    Πρόσφατα σχόλια