«Τα παραδοσιακά μέσα μεταδίδουν μηνύματα. Τα ιστολόγια προκαλούν συζητήσεις»

    Λία Δημητροπούλου
    Από Λία Δημητροπούλου Σχόλια (1)
    Ο Loic Lemeur με αυτή τη φράση επισημαίνει την ειδοποιό διαφορά μεταξύ του Web 1.0 και του Web 2.0. Πράγματι τα παραδοσιακά μέσα περιορίζονται στην απλή διάδοση πληροφοριών και γνώσεων σε παθητικούς χρήστες-αναγνώστες, ενώ τα εργαλεία του Web 2.0 επιτρέπουν στους χρήστες τους να αλληλεπιδρούν και να έχουν πιο ενεργητικό και δυναμικό ρόλο.
     
    Με τα ιστολόγια δημιουργούνται διαδικτυακές κοινότητες, στις οποίες κάποιος δημιουργεί περιεχόμενο (ιδέες, σκέψεις, συναισθήματα, γνώσεις, εικόνες κ.ά.) και αμέσως όλοι οι υπόλοιποι χρήστες του διαδικτύου είναι εν δυνάμει "επισκέπτες" αυτής της κοινότητας, όπου μπορούν να σχολιάσουν, να διαφωνήσουν, να συζητήσουν, να αλληλεπιδράσουν. Σαφώς λοιπόν τα ιστολόγια υπερβαίνουν τις λειτουργίες και τις δυνατότητες των παραδοσιακών μέσων, αφού διαμορφώνουν ένα εξαιρετικά δημιουργικό περιβάλλον με απεριόριστες δυνατότητες δυναμικού διαλόγου και αμφίδρομης επικοινωνίας!
    • Μαριδάκη Πελαγία:

      Συμφωνώ με όσα έχεις γράψει Λία, μέσω των ιστολογιων υπάρχει δυνατότητα συνεισφοράς ποικίλων πληροφοριών από τους χρήστες, οι οποίοι αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, από οποιοδήποτε γεωγραφικό σημείο και με πολλούς τρόπους.