Loic Lemeur : «Τα παραδοσιακά μέσα μεταδίδουν μηνύματα. Τα ιστολόγια προκαλούν συζητήσεις»

    ΝΑΤΣΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
    Από ΝΑΤΣΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Σχόλια (5)

       Σύμφωνα με τον blogger Loic Lemeur, τα παραδοσιακά μέσα μεταδίδουν στο κοινό ένα μήνυμα, ενώ τα ιστολόγια δίνουν την ευκαιρία να ξεκινήσει μια συζήτηση.

       Στις μέρες μας δεν μένουμε πια ικανοποιημένοι μόνο από την απλή αναμετάδοση των γεγονότων μέσω των παραδοσιακών μέσων (ραδιόφωνο, τηλεόραση, τύπος), όπου γινόμαστε παθητικοί δέκτες πληροφοριών,αλλά νιώθουμε την ανάγκη να συμμετέχουμε στη διαδικασία. Τα ιστολόγια παρέχουν την ευκαιρία να ανοίξει μια 'συζήτηση' όπου ο καθένας μπορεί να ασκήσει εποικοδομητική κριτική, να προσθέσει ή να διορθώσει πληροφορίες, να συνδεθεί με άλλους ομοϊδεάτες, και να γίνει δέκτης νέων ιδεών.

    Εναπόκειται λοιπόν στον κάθε πολίτη το πόσο σοφά θα αξιοποιήσει αυτή την ευκαιρία για επικοινωνία.

     

     

    • Ευγενία Χριστοπούλου:

      Συμφωνώ απόλυτα με το γεγονός ότι στην εποχή που ζούμε, λόγω και της ραγδαίας εξέλιξης της τεχνολογίας, δεν αρκούμαστε μόνο στην ενημέρωση που μας παρέχουν τα παραδοσιακά μέσα. Γι' αυτό το λόγο τα τελευταία χρόνια, τα blog, οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, κλπ, γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, λόγω αυτών των λειτουργικών δυνατοτήτων που προσφέρουν.

    • Areti Donou:

      Συμφωνώ με το κείμενο και τα σχόλια και θα ήθελα να σταθώ σε αυτό: την ανάγκη όξυνσης της κριτικής σκέψης των αναγνωστών ιστολογίων αναφορικά με την ορθότητα των πληροφοριών αλλά και τη λελογισμένη χρήση αυτών. Από την άλλη, δεν μπορώ παρά να υποκλιθώ στο μεγαλείο της ουσιαστικής δημοκρατίας μέσω της ελεύθερης έκφρασης της γνώμης που παρέχει το εργαλείο αυτό...

    • Αντιγόνη:

      Συμφωνώ απόλυτα με τις δυνατότητες των ιστολογιών που αναφέρεις όπως επίσης και με την ανάγκη ύπαρξης κριτικής ικανότητας στους χρήστες. Τα μικρά παιδιά ιδιαίτερα, είναι μία πολύ ευάλωτη ομάδα γί' αυτό και πρέπει να υπάρξει κάποιου είδους εκπαίδευση από τη μεριά και των γονέων αλλά και του σχολείου!

    Πρόσφατα σχόλια