Πρώτη ανάρτηση

    Καρέλλα Εύη
    Από Καρέλλα Εύη Σχόλια (4)

     

    Ο Γάλλος Loic Lemeur υποστηρίζει ότι τα παραδοσιακά μέσα μεταδίδουν μηνύματα ενώ τα ιστολόγια προκαλούν συζητήσεις. Πράγματι, από τη μονόδρομη πληροφόρηση, την μονόπλευρη επικοινωνία, την απλούστερη δομή, περνάμε στα web.2 εργαλεία όπως είναι τα ιστολόγια περισσότερο γνωστά ως blogs.

    Τα blogs αποτελούν καινοτομία στο διαδίκτυο καθώς καθιστούν δυνατή την άμεση και αμφίδρομη επικοινωνία, την ανταλλαγή απόψεων, τον σχολιασμό, τον διάλογο και τον αντίλογο, τη δυνατότητα πρόσβασης και επιλογής της πληροφορίας  με την ταυτόχρονη δυνατότητα συμμετοχής στη δημιουργία της.

     Θα συμφωνήσω λοιπόν με την άποψη του Lemeur. Τα ιστολόγια προφέρουν φωνή στο διαδίκτυο και λειτουργούν ως χώρος έκφρασης και αλληλεπίδρασης.

     

    • Αικατερίνη Σπίτσα:

      Πολύ εύστοχος ο σχολιασμός σου Εύη γύρω από τα παραδοσιακά μέσα επικοινωνίας και τα ιστολόγια!!! Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη! Μου αρέσει που χρησιμοποίησες και εικόνα γιατί και η οπτικοποίηση παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στη μετάδοση μιας πληροφορίας.

    • Αντιγόνη:

      Συμφωνώ απόλυτα με την άποψή σου. Οι δυνατότητες που παρέχονται από τη νέα αυτή τεχνολογία είναι τεράστιες, ταυτόχρονα όμως υπάρχουν και πολύ κίνδυνοι που προκύπτουν σαφώς από την εσφαλμένη χρήση του!

      • Καρέλλα Εύη:

        Πράγματι. Η τεχνολογία είναι πλέον μέρος της ζωής μας καλώς ή κακώς. Αφού δεν μπορούμε να την αποφύγουμε κρατάμε και χρησιμοποιούμε μόνο τα καλά της στοιχεία.

    • Σταματία Γιαρέντη:

      Ωραια η ανάλυσή σου Εύη. Μου άρεσε πολύ η τελαυταία σου πρόταση, περιεκτική και επεξηγηματική για το ρόλο των ιστολογίων.

      Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια

    Πρόσφατα σχόλια