«Τα παραδοσιακά μέσα μεταδίδουν μηνύματα. Τα ιστολόγια προκαλούν συζητήσεις»

    Areti Donou
    Από Areti Donou Σχόλια (2)

    Η παραδοσιακή μονοδιάστατη επικοινωνία του Web 1.0δι έχει παρέλθει οριστικά και τη θέση της πήρε η αμφίδρομη, πολυδιάστατη, δημιουργική και διαρκώς ανανεούμενη μετάδοση μηνυμάτων μέσω του Web 2.0. Η χρήση των ιστολογίων έχει ως βάση της την έκθεση των σκέψεων, αντιλήψεων, πληροφοριών εκ μέρους ενός πομπού και προάγει την αλληλεπίδραση με τον λήπτη της πληροφορίας, την ανανέωση αυτών και τελικά τη δημιουργία "συζήτησης". Η δυνατότητα σχολιασμού επί των γραφόμενων ανακατευθύνει το διάλογο και εμπλουτίζει με νέα στοιχεία την αρχική πηγή, δημιουργώντας ένα ουστιαστικό περιβάλλον γόνιμης επικοινωνίας. Επομένως η χρήση των ιστολογίων μοιάζει τελικά με ένα πραγματικό ιστό αράχνης, που μεγεθύνεται, εμπλουτίζεται και αναπλαισιώνεται διαλογικά καθημερινά.

    • Χαρά Κοκόρη:

      Συμφωνώ μαζί σου Αρετή ως προς την πολύπλευρη επικοινωνία, αλληλεπίδραση και ανανέωση-εμπλουτισμό περιεχομένου. Πολύ εύστοχη η παρομοίωση του ιστολογίου με ιστό αράχνης και πολύ ωραία η φωτογραφία που έχεις επιλέξει!

    • ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΑΓΓΟΥ:

      Αρετή εύστοχες οι παρατηρήσεις σου... και το μόνο που με κάνουν να σκεφτώ είναι ότι το blog το μόνο που δεν κάνει είναι να "μπλοκάρει" την επικοινωνία...!!!

    Πρόσφατα σχόλια